Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 15:41

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών - Πιστοποίηση στην χρήση υπολογιστών

Γράφτηκε από τον
  • Μοιραστείτε το με φίλους
why_who_what

Ερώτηση: Γεια σας. Πρέπει να δώσω στον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Ποιό πρόγραμμα είναι το κατάλληλο για μένα και ποιό το κόστος του; Από ότι ξέρω δεν χρειάζεται να δώσω και τις 7 ενότητες. Υπάρχει ειδική πιστοποίηση για τον ΑΣΕΠ; Ευχαριστώ.

Απάντηση: Αγαπητή ... καλησπέρα. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και που επικοινώνησατε μαζί μας. Απαντώντας στο ερώτημα σας θα ήθελα να σας πω τα εξής:
Ενότητες για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τον νόμο 3848/2010 – «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», όπου προβλέπονται οι διαδικασίες για την διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Τι προβλέπει το προσοντολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων
Σύμφωνα με το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων η γνώση για όλες τις ειδικότητες κλάδων ΠΕ και ΤΕ, ως πρόσθετο προσόν διορισμού ορίζεται υποχρεωτικά η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ)υπηρεσιών διαδικτύου. Και αποδεικνύεται με πιστοποιητικά φορέων, που πιστοποιούνται από τον ΟΕΕΚ, όπως είναι το ECDL core/Progress.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, που προβλέπεται και μοριοδοτείται στον πίνακα κατάταξης των εκπαιδευτικών θα αφορά τις 3 αυτές ενότητες.

Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού υπολογιστών ECDL για ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

To πιστοποιητικό ECDL, που ταιριάζει στην περίπτωσή σας είναι το ECDL Progress για τις 3 ενότητες: Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Πληροφορίες & Επικοινωνίες. Το πιστοποιητικό Progress εκδίδεται για όποιες από τις 7 ενότητες του ECDL Core επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος και μετά την επιτυχή εξέτασή του.

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, το κόστος είναι:

  • Κάρτα υποψηφίου 35 €. Εκδίδεται μια φορά και ισχύει για όλες τις ενότητες του ECDL.
  • Κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις 30 € ανά εξέταση (3 εξετάσεις * 30 € = 90 €).
  • Έκδοση πιστοποιητικού 25 €.

Υπενθυμίζω ότι για την συμμετοχή στις εξετάσεις δεν είναι προϋπόθεση η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος. Εφόσον κάποιος κρίνει ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μόνο στις εξετάσεις. Εξετάσεις διενεργούμε κάθε Σάββατο και θα πρέπει να προηγηθεί δήλωση συμμετοχής με αντίστοιχη καταβολή του κόστους της εξέτασης.

Υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικού τέστ, το οποίο μπορείτε να δώσετε για να αξιολογήσουμε υπάρχουσες γνώσεις, χωρίς φυσικά οποιαδήποτε υποχρέωση από πλευράς σας.

Εκπαίδευση και προετοιμασία για ECDL 3 ενότητες ΑΣΕΠ

Το πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και προετοιμασίας, που προσφέρουμε, για αυτές τις 3 ενότητες, είναι το ECDL ΑΣΕΠ 3. Το κόστος του είναι 180€ και περιλαμβάνει:

  • Tην παρακολούθηση της θεωρίας του προγράμματος, διάρκειας 28 ωρών.
  • Aπεριόριστες ώρες προετοιμασίας με το ειδικό λογισμικό προσομοίωσης, μέγιστης διάρκειας 2 μηνών.
  • 1 δωρεάν ECDL Core Mock Tests (tests προσομοίωσης που περιλαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά των εξετάσεων του ECDL Core), αξίας 5 €.

Η θεωρία γίνεται 2 φορές την εβδομάδα, από 3 ώρες την κάθε φορά, ώστε να υπάρχει χρόνος ενδιάμεσα για προετοιμασία και εμπέδωση της ύλης . Δημιουργούνται πρωινά (10.00 – 13.00) ή απογευματινά (18.00 – 21.00) τμήματα. Ημέρες: Δευτέρα και Τετάρτη ή Τρίτη και Πέμπτη.

Για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας (εκπαίδευση και πιστοποίηση) χρειάζεται κατά μέσο όρο 1,5 μήνας. Ξεκινώντας για παράδειγμα στις αρχές Μαΐου την εκπαίδευση, θα έχετε ολοκληρώσει και τις 3 εξετάσεις στο τέλος Ιουνίου. Πρότασή μας είναι να ξεκινήσετε άμεσα, ώστε το φθινόπωρο, που θα γίνει η ανακοίνωση του διαγωνισμού να αφιερώσετε τον χρόνο σας αποκλειστικά στην προετοιμασία για τις εξετάσεις του διαγωνισμού.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία – διευκρίνιση. Με εκτίμηση

Ιωάννης Μπράτης

 
Διαβάστηκε 5871 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 12:57

exelixis4u
Υπηρεσίες εκπαίδευσης - Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Διεύθυνση

Ακαδημίας 63
106 78  Αθήνα
Χάρτης

Επικοινωνία

Στείλε μας e-mail
210 2222 892
697 8484 024
facebook

Πρόσωπα

Εκπαιδευτικός σύμβουλος:
Βέτα Κουντουριώτη
Σχεδιασμός:
Ιωάννης Μπράτης