Η αρχή
Ήταν στις αρχές του αιώνα (είχαν κάνει το ντεπούτο τους τα Windows XP και έκαναν θραύση ο Ναρκαλιευτής, η Πασιέντζα, οι Κούπες, το Φλίπερ, οι Κυψέλες και το Mahjong), όταν πρωτοεμφανίστηκε η πιστοποίηση πληροφορικής στην Ελλάδα.
Οι εξετάσεις ήταν , μεν, αυτοματοποιημένες, αλλά λειτουργούσαν σε δικό τους περιβάλλον προσομοίωσης, όπου ο χρήστης είτε επέλεγε ανάμεσα σε 3, συνήθως, ερωτήσεις την σωστή ή έπρεπε να κάνει κλικ στο σωστό σημείο σε μια εικόνα που αναπαραστούσε το περιβάλλον της εφαρμογής, που εξεταζόσουν (Word, Excel, Outlook, Internet Explorer).
Για να περάσει κανείς τις εξετάσεις, θα έπρεπε είτε να παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης, που είχαν διάρκεια πάνω από 100 ώρες, είτε να διαβάζει τεράστιους τόμους, με τον επιβλητικό τίτλο «Επίσημος οδηγός για το ECDL» ή «Πλήρης οδηγός για το δίπλωμα ECDL».
Άλλωστε αυτό που χρειαζόταν, ήταν να αποστηθίσεις τις διαδρομές στα μενού ή να θυμάσαι ορολογίες, προκειμένου να μπορέσεις να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις, μιας και δεν αξιολογούσαν το σωστό αποτέλεσμα, αλλά το αν διαλέξεις την απάντηση με το σωστό όνομα ή την σωστή ακολουθία βημάτων ή να διαλέξεις την σωστή εικόνα, ανάμεσα σε δύο, που έμοιαζαν σαν σταγόνες νερό, αλλά η μία ήταν του Office XP και η άλλη του Office 2003.
Αν κάποιος εκπαιδευτικός έδωσε εξετάσεις, για την πιστοποίηση εκπαιδευτικών σε βασικές δεξιότητες, ξέρει για τι πράγμα μιλάμε.
Το σύστημα inates και τα τεστάκια.
Η τεχνολογία, δεν άργησε να αλλάξει τα πράγματα. Αφενός η Microsoft έκανε πιο λειτουργικό το Office. Μπορούσες να φέρεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Μπορούσες να χρησιμοποιήσεις shortcuts, να πας από το μενού ή να χρησιμοποιήσεις το βοηθητικό μενού, με δεξί κλικ. Άρα υπήρχε ένα θέμα με τις εξετάσεις. Αφετέρου η τεχνολογία επέτρεπε να αλληλεπιδράσει το εξεταστικό σύστημα με το Office και να ελέγξει το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα με ποιο τρόπο το έκανες.
Έτσι, σιγά – σιγά άλλαξε και ο τρόπος εκπαίδευσης. Οι ώρες διδασκαλίας μειώθηκαν και έδωσαν την θέση τους στην πρακτική εξάσκηση. Έπρεπε να μάθεις μέσα από τα λάθη σου.
Έτσι πλέον μπορούσες να γραφτείς σε κάποιο κέντρο πληροφορικής, όποτε ήθελες, αφού ουσιαστικά έκανες μόνος σου πρακτική άσκηση με τα τεστ.
Αλλά δεν μπορούσες να αποφύγεις τις μετακινήσεις και την ανάγκη να προσαρμοστείς στο πρόγραμμα και στην διαθεσιμότητα της κάθε σχολής, αφού έπρεπε να συνεννοηθείς με την γραμματεία, για το αν έχει διαθέσιμο υπολογιστή να κάτσεις.
Η εξέλιξη – Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό λογισμικό
Εδώ και περίπου 5 χρόνια, τα πράγματα άλλαξαν και έχεις εσύ τον έλεγχο, με το εκπαιδευτικό λογισμικό, που σου παρουσιάζουμε:
- Το εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου πολύ εύκολα.
- Μπορείς να κάνεις την εξάσκησή σου ότι ώρα θέλεις.
- Έχει ολοκληρωμένο σετ μαθημάτων σε βίντεο για όλα τα κεφάλαια της ύλης, στην οποία θα εξεταστείτε.
- Για κάθε κεφάλαιο έχει σειρά με τεστ εξοικείωσης, για να εμπεδώσετε στην πράξη όσα είδατε και ακούσατε στο βίντεο του μαθήματος.
- Τέλος με τα επαναληπτικά τεστ, που προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εξετάσεων, μπορείτε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα των εξετάσεων.
Διαλέξτε το πακέτο που σας ταιριάζει
Βασικό Επίπεδο
Αν θέλετε να πιστοποιηθείτε για τις 3 ενότητες (Word, Excel και Διαδίκτυο) που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή /και για επιπλέον 3 ενότητες (Windows, PowerPoint και Access) δείτε εδώ πως δουλεύει το e-learning για το βασικό επίπεδο
Προχωρημένο Επίπεδο (Expert)
Πλέον έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε γνώσεις, που ξεκλειδώνουν τις δυνατότητες του Office και να γίνεται πιο παραγωγικοί, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σας.
Η έκδοση του e-learning για το Expert, αφορά προχωρημένες δεξιότητες στις ενότητες Word, Excel και Powerpoint. Δείτε πως λειτουργεί.